Inhoudsopgave - Index


Runtime versie van WijnAdmin

 

De runtime versie van WijnAdmin is nodig als je op je computer niet beschikt over Microsoft Access. Bij installatie van dit pakket wordt behalve WijnAdmin tevens Microsoft Access 2007 SP2 runtime ge´nstalleerd. Hiermee kunnen Access databases worden geopend; alle ontwerpfuncties zijn echter geblokkeerd. Voor diegenen die een runtime in Engelse taal willen of een latere versie: dat is mogelijk. Installeer in dat geval eerst zelf de runtime en daarna de gewone versie van Wijnadmin.

 

Aanbevolen wordt om de runtime versie niet gelijktijdig met andere Access (retail) versies te gebruiken. Als zo'n Access versie alsnog wordt ge´nstalleerd, kan de runtime versie worden verwijderd via het Control Panel (verwijderen van programma's onder Windows)

 

Gebruik de runtime versie NOOIT voor het uitvoeren van een upgrade, maar alleen voor een eerste installatie. Anders wordt de runtime waarschijnlijk weer verwijderd. Gebruik voor een upgrade na installatie van de runtime versie altijd de standaard Wijnadmin versie.

 

 

Het gebruik van de runtime versie van Microsoft Access is toegestaan door Microsoft en is gratis.

 

WijnAdmin met Access 2003 of Access 2007. Is dat niet erg verouderd?

Nieuwere Access versies bieden vaak wel meer opties en functies en een verbeterde (en ook weer andere!) gebruikersinterface, maar dat is met name van belang als rechtstreeks met Access wordt gewerkt. Voor een gebruiker van WijnAdmin maakt het niets uit met welke Access versie het programma is ontwikkeld. Voordeel van deze benadering is dat WijnAdmin ook bruikbaar is met wat oudere versies - niet iedereen beschikt altijd over de (dure) nieuwste Office-suite.