Inhoudsopgave - Index


 

Installatie

 

Download en open het programma wijnadminX.exe. Er zijn twee opties, een z.g. runtime versie en een versie indien MS Access al op de PC is geïnstalleerd.

Tijdens de installatie kun je zelf een programmafolder kiezen. Voor installatie onder Windows: installeer het programma niet in een programmafolder, maar onder een gebruikersfolder die algemeen toegankelijk is. Controleer of je hier ook schrijfrechten hebt!

 

WijnAdmin bestaat uit een programma en een wijnkelder. Na eerste installatie is de wijnkelder natuurlijk leeg, afgezien van demobestanden. De naam van de nieuwe wijnkelder bevat na de installatie het volledige versienummer (bijvoorbeeld 332). Dit nummer wordt na eerste start van het programma automatisch veranderd in alleen het hoofdversienummer. Dit voorkomt dat een in gebruik zijnde wijnkelder door een lege wijnkelder wordt overschreven.

 

Iedere keer na start van het programma controleert WijnAdmin alle wijnkelders in de installatiefolder en neemt de volgende acties:

 

 

Voor een overzicht van alle installatiebestanden, klik hier.

 

Kijk hier voor tips na de installatie.

 

 

 

Verwijderen

 

Verwijderen van het programma moet gebeuren via de optie "Verwijder programma's" in het ControlePaneel. Als de optie "Verwijderen" niet zichtbaar is, log dan in met administratieve rechten!

Handmatig verwijderen van de installatiefolder is mogelijk maar de optie "Verwijderen" blijft dan staan in Windows. Daarnaast kan een  nieuwe installatie van WijnAdmin tot fouten leiden. Liever niet doen dus.

 

NB Indien tijdelijk meer dan één versie van WijnAdmin is geïnstalleerd en één daarvan moet worden verwijderd, controleer dan goed het WijnAdmin versienummer onder de Windows optie "Support info" op de lijst met geïnstalleerde programma's

 

 

Verplaatsen

 

Verplaatsen van alle bestanden naar een andere folder - na installatie - is mogelijk. Het programma zal normaal functioneren, mits ook snelkoppelingen worden aangepast. Automatisch verwijderen is dan echter onmogelijk en nieuwe versies zullen het eerder geïnstalleerde programma niet automatisch vinden (in de Windows Registry staan nog de oude waardes).

 

Zie ook:

Files en folders:

Updates uitvoeren

Upgrades uitvoeren