Inhoudsopgave - Index


Updates

 

Een update bevat nieuwe programmafuncties, herstelde fouten en vaak nieuwe cepages, wijngebieden etc. Een update heeft altijd dezelfde hoofdversie, bijvoorbeeld van versie 4.20 naar versie 4.30.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een eerdere versie updaten. Deze updates zijn kostenloos. Nieuwe gebruikers installeren de nieuwe versie en beginnen met een nieuwe (lege) wijnkelder en een evaluatieperiode van 30 dagen.

 

 

Wat zijn de wijzigingen in een update

 

Raadpleeg daarvoor de versielijst op de website.

 

 

Wat gebeurt er tijdens een update

 

WijnadminX_programma.mde wordt geheel vervangen. WijnadminX_wijnkelder.mdb wordt bijgewerkt. Aan de inhoud van de wijnkelder en het wijnarchief wordt overigens nooit iets veranderd.

 

Voor een update is de file WijnadminX_update.mdb nodig. Dit bestand wordt bij iedere nieuwe installatie van WijnAdmin mee-geïnstalleerd. 

 

Na uitvoering van een update heeft de wijnkelder hetzelfde (nieuwe) versienummer als het programma.

 

Versienummers van programma en wijnkelder worden zichtbaar met de optie 'Over WijnAdmin' op het hoofdmenu.  Als je de wijnkelder rechtstreeks opent (dubbelklik) verschijnt er ook een informatiescherm met deze gegevens.

 

 

Stappenplan voor een update

 

Gebruik nooit de runtime versie voor het uitvoeren van een update.

De runtime versie is bedoeld voor een eerste installatie. Gebruik voor updates na installatie van de runtime versie altijd de standaard Wijnadmin versie.

 

Als je WijnAdmin in de Windows programmafolder hebt geïnstalleerd (niet aan te raden) plaatst Windows backups soms in een 'virtuele' folder die niet eenvoudig is te vinden.

 

Het programma wordt verwijderd maar de wijnkelder, de licentiefile, fotobestanden, logfiles en alle eerder gemaakte backups blijven staan in de installatiefolder. Het nieuwe programma zal deze weer gebruiken.

 

Als je de nieuwe versie in een andere folder installeert moet je namelijk zelf de wijnkelder, de licentiefile en eventueel een backupfolder en een folder met foto's naar de nieuwe installatiefolder verplaatsen.

 

De vorige registratiecode (opgeslagen in wijnadmin.lic) blijft geldig en wordt automatisch herkend bij start van het programma. Indien nodig kun je de registratie herhalen met de eerder ontvangen registratiecode

Incidenteel kan het voorkomen dat de registratie niet meer wordt geaccepteerd. Vraag in dat geval een herregistratie aan met dezelfde gebruikersnaam. Dit is kosteloos voor geregistreerde gebruikers.

 

 

Waar moet je op letten NA een update?

 

Zie na een update...

Meer dan één wijnkelder in gebruik? Lees dan ook dit

 

 

Access 'crasht' na een update (?)

 

Na een update treedt onder Access 2003 en 2007 soms een 'crash' op: Access stopt en geeft een foutmelding, en probeert soms om weer zelf op te starten. Dit is geen fout van WijnAdmin maar een onhebbelijkheid van deze versies. Het kan geen kwaad: wacht rustig totdat Access zich heeft afgesloten en ga niet in op eventuele adviezen om hulp of downloads. WijnAdmin zal hierna normaal opstarten.