Inhoudsopgave - Index


Upgrades

 

Een upgrade is een nieuwe versie van het programma met meer functionaliteit. Een upgrade heeft altijd een nieuw hoofdversienummer bijvoorbeeld versie 4.00 als opvolger van versie 3.32. 

 

Bij eerste installatie van een nieuwe hoofdversie begint altijd een evaluatieperiode van (tenminste) dertig dagen. Hierna kun je beslissen of je het programma wilt registreren.

 

Bij eerdere installatie van WijnAdmin werkt soms een evaluatieperiode niet. Vraag dan kostenloos een tijdelijke registratie aan.

 

Als je de vorige hoofdversie hebt geregistreerd kom je in aanmerking voor registratie van een nieuwe hoofdversie als upgrade tegen gereduceerde kosten. Een oude wijnkelder kan dan in de nieuwe versie worden gebruikt. Nieuwe gebruikers installeren de nieuwe hoofdversie en beginnen met een nieuwe (lege) wijnkelder. Zij kunnen een standaard registratie aanvragen. Zie onder registratiesoorten

 

Gebruikers met een registratie voor een vorige hoofdversie kunnen natuurlijk deze vorige versie blijven gebruiken, als zij van een upgrade afzien. Daarom wijkt de installatie van een nieuwe hoofdversie (zie het stappenplan) licht af van een update: de vorige versie van WijnAdmin wordt pas later (facultatief) verwijderd.

 

 

Upgrade van vorige wijnkelders

 

Wijnkelder upgrades zijn alleen mogelijk bij geregistreerde versies. Plaats een vorige wijnkelder (of een kopie) in de installatiefolder van WijnAdmin. Na openen van het programma zal WijnAdmin afhankelijk van het versienummer van de geselecteerde wijnkelder automatisch een upgrade (of een update) aanbieden.

 

 

 

Stappenplan voor installatie van een nieuwe hoofdversie (als upgrade)