Inhoudsopgave - Index


 

Nadat een update of upgrade is uitgevoerd :

 

Denk aan je backups

 

Vorige volledige backups van wijnkelders kunnen een update krijgen door ze in de nieuwe installatiefolder te plaatsen. Dit is natuurlijk alleen zinvol als die backups gegevens bevatten die je niet kwijt wilt raken. Start met een nieuwe backup-sequence.

 

 

Controleer de default tabellen

 

Bij een update worden vaak nieuwe wijngebieden, wijnstreken, cepages en appellations toegevoegd en/of beschrijvingen daarvan aangepast. Deze toevoegingen worden niet altijd automatisch verwerkt in de gebruikerstabellen, om zelf aangebrachte wijzigingen niet ongewild te verstoren. Om deze nieuwe gegevens te gebruiken, gebruik de optie 'Tabellen en overzichten' van het hoofdmenu en open de betreffende tabel. Zie verder de beschrijving onder gegevens terugzetten uit de default-tabel

 

 

Kopieer zo nodig eigen bestanden

 

Na een update of upgrade zijn alle files die bij het programma horen vernieuwd. Er zijn echter ook 'persoonlijke' files waar het programma geen weet van heeft. Als een nieuwe versie van WijnAdmin in dezelfde folder wordt ge´nstalleerd zijn al die files nog op de goede plek aanwezig. Maar niet als WijnAdmin in een andere folder wordt ge´nstalleerd! Het betreft:

 

 

Vergeet niet om deze folders en files zelf over te zetten naar de nieuwe WijnAdmin folder!

 

Zie ook:

updates - algemene procedure

Uitleg default en gebruikerstabellen