Inhoudsopgave - Index


Kaarten

 

Voor landen, wijngebieden, wijnstreken en appellations kan een kaart worden aangewezen die op verschillende plaatsen in het programma kan worden opgeroepen. Een ingestelde kaartlink wordt met het symbool  » aangegeven naast het betrokken record. Een met » geopende kaart wordt weergegeven in een schaalbaar venster en kan worden gesloten door 1 keer op dit venster te klikken. Het venster kan ook in- of uitzoomen. Standaard wordt een kaart met het grootste venster geopend; het programma onthoudt de laatste keuze.

Bij installatie wordt een aantal standaard-kaarten geļnstalleerd. Je kunt ook eigen kaarten gebruiken, zie onder 'beheer'

 

Folder voor kaarten

Met het programma meegeleverde kaarten zijn opgeslagen in de subfolder 'maps' van de installatiefolder. Je kunt deze folder wijzigen. Eigen kaarten kunnen ook in deze folder worden geplaatst, maar dit is niet noodzakelijk.

Als de standaard folder wordt gewijzigd, zul je voor sommige kaarten misschien opnieuw een kaartlink moeten instellen

 

 

Naamgeving (conventie)

Kaarten in WijnAdmin hebben een naam die is afgeleid van het land, gebied en de streek/appellation. De kaartnamen van streken en appellations zijn daarom soms identiek. Het verdient aanbeveling om dit systeem ook toe te passen bij eigen kaarten, maar dit is niet strikt noodzakelijk.

Voorbeeld:  de kaart van Napa Valley heeft als naam: US_Californiė_Napa Valley.jpg

 

 

Kaarten beheren

Kaarten worden in WijnAdmin opgeslagen als kaartlink, die verwijst naar een 'externe' kaart. Het beheer van kaarten wordt hierdoor vereenvoudigd. Een kaartlink bestaat uit  folder + naam van de kaart (de folder is niet altijd zichtbaar op overzichten maar wordt intern altijd geregistreerd). Dit heeft een aantal gevolgen:

 

Kaarten worden beheerd met de optie kaartbeheer  . Een bestaande link kan daarmee worden verwijderd. Als er nog geen kaartlink is ingesteld, wordt het volgende invoerscherm geopend:

 

 

Er wordt een naam voorgesteld. Als je die accepteert moet de kaart uiteraard dezelfde naam krijgen. Je kunt de voorgestelde naam ook wijzigen of door dubbelklikken een kaart zoeken, eventueel in een andere folder.

 

 

Tenslotte

Het verdient aanbeveling de resolutie van kaarten te beperken.