Inhoudsopgave - Index


 

Gegevens terugzetten (vanuit de default tabel)

 

Appellations, wijngebieden etc zijn opgenomen in tabellen. De overzichten van appellations, cepages, wijngebieden en wijnstreken die je kunt openen vanaf het hoofdmenu beschikken over twee menu-opties om gegevens terug te zetten: 'Terugzetten' of 'Defaults herstellen'.

Het terugzetten van gegevens wordt hieronder beschreven voor appellations, voor de andere drie verloopt dit identiek.

 

 

1. Defaults herstellen.

Dit is de meest ingrijpende optie. Alle appellations, maar ook alle wijngebieden en alle wijnstreken worden verwijderd en vervangen door de default-gegevens, zoals die ook na een nieuwe installatie ter beschikking staan. Eventueel zelf toegevoegde gegevens gaan dus verloren. Voordat de gegevens worden vervangen volgt nog een bevestiging.

 

2. Appellations terugzetten.

Na deze keuze verschijnt onderstaand menu. Hierin zie je alle default-appellations die je zelf hebt verwijderd of die na een update aan de default-tabel zijn toegevoegd maar niet aan de gebruikerstabel (omdat dat een conflict zou kunnen opleveren met zelf ingevoerde gegevens).

Je kunt alles terugzetten of een selectie maken. Als je ook de beschrijvingen van de default-appellations wilt zien, kies dan de optie SWITCH NAAR DEFAULT TABEL.