Inhoudsopgave - Index


Archiveren - instellingen

Via de optie 'algemene instellingen' (hoofdmenu) kunnen de archiveringsopties worden ingesteld. Automatisch archiveren kan worden in- of uitgeschakeld (handmatig archiveren is altijd mogelijk). Het bovenste instelblok bevat opties voor automatisch archiveren, bij handmatig archiveren verschijnen deze opties in een menu. Het onderste blok bevat instellingen die vast gelden voor automatische n handmatige archivering:

 

 

 

 

Handmatig archiveren

Druk op de knop archiveren    op n van de twee overzichten. Archivering verloopt menugestuurd.

 

Automatisch archiveren

Als het programma wordt afgesloten, controleert WijnAdmin op wijn waarvan het resterend aantal flessen nul is. Deze wijn wordt verwijderd uit de wijnkelder en in het wijnarchief opgenomen. Afhankelijk van de gekozen afbeeldingsoptie worden afbeeldingen al dan niet verplaatst naar een archieffolder, die is opgegeven bij  'Plaats van de bestanden). Als de archiveerfunctie wordt UITgezet wordt wijn niet meer gearchiveerd maar blijft gewoon in de voorraad opgenomen.

 

Voor automatische archivering zijn de volgende opties mogelijk:

 

Indien geen bevestiging, dan verloopt het proces automatisch en onzichtbaar, alleen bij afsluiten van het programma verschijnt een korte melding

 

Soms wordt wijn ingevoerd als test of tijdelijk zonder dat die wijn echt bij de voorraad hoort. Het originele aantal - d.w.z. het aantal flessen bij eerste opslag - is dan 'nul'. Hier kan worden gekozen of zo'n wijn tch moet worden gearchiveerd, moet blijven staan of zonder meer kan worden verwijderd.

 

Logbestand "reminder". Het logbestand kan worden geopend met een externe editor (notepad)