Inhoudsopgave - Index


Individuele rapporten

Dit menu wordt geopend met de optie 'Individueel rapport ontwerpen of verwijderen' op het menu Rapporten.

 

Aanmaken van een rapport

 

Er zijn drie hoofdvakken waarin je selecties moet maken. De volgorde is niet kritisch maar volgorde 1-2-3 wordt aanbevolen

 

1. In vak 1 'Rapportinstellingen' zie je bij opening de default-waardes voor een individueel rapport (marges en portrait of landscape). Wijzig dit naar behoefte. Druk op het icoon 'info' voor meer uitleg.

De minimum marge links en rechts is 5 mm!

 

2. Kies in vak 2 de kolommen (wijneigenschappen) voor het rapport. In verband met overzichtelijkheid worden standaard de geur- en smaakeigenschappen van proefnotities niet getoond; deze kunnen echter met de wijnglas-button rechts boven zichtbaar worden gemaakt of weer verborgen. Druk op de button links boven om opnieuw te beginnen. Let op: alle selecties worden dan  gewist.

Een selectie kan eenvoudig worden verwijderd door het geselecteerde item nogmaals aan te klikken.

 

3. Alles wat je selecteert is zichtbaar in vak 3. De kolommen verschijnen in het rapport in dezelfde volgorde als hier is aangegeven.

Voor iedere geselecteerde kolom kan de standaard breedte worden aangepast. Klik daarvoor op de gewenste kolom. Rechts naast de lijst verschijnt dan een invoerveld met de huidige breedte in centimeters. Wijzig naar behoefte en bevestig met [Enter] (of verplaats de muiscursor). De nieuwe breedte wordt meteen in de lijst getoond.

Met de buttons naast de selectielijst kun je:

 

 

 

Bewaren van een rapport

 

Geef het rapport een naam. Een rapportnaam moet minimaal drie tekens bevatten en heeft een maximale lengte van veertig tekens. Druk daarna op 'dit rapport bewaren'

Denk goed na voor je een rapport bewaart, na opslag kun je dit niet meer wijzigen!

Opgeslagen rapporten kunnen in het menu rapporten worden gekozen en geprint.

 

 

Verwijderen van een rapport

 

Kies een rapport uit de lijst en bevestig verwijdering. Als er geen rapporten zijn is deze button gedeactiveerd.

 

 

Goed om te weten: