Inhoudsopgave - Index


WijnAdmin gebruiken op een PC waarop meer dan één versie van Microsoft Access is geìnstalleerd?

 

Kan dat? Ja, in principe wel. Maar er zijn een paar ' valkuilen'. Het is daarom beter om deze situatie te vermijden.

 

Een bekend probleem dat kan optreden is dat WijnAdmin niet meer goed kan kiezen welke programmabibliotheek het moet gebruiken.

 

Net als iedere andere Access-applicatie maakt WijnAdmin gebruik van een aantal ' bibliotheken', waar het programma continu gegevens moet ophalen. Deze bibliotheken zijn bestanden die tijdens installatie van Microsoft Access zijn opgeslagen. Verschillende versies van Access installeren en gebruiken verschillende bibliotheken. Access zal automatisch de link naar een bibliotheek (reference) updaten als WijnAdmin met een hogere versie van Access wordt gebruikt. Dit proces werkt helaas maar 1 kant op. Gevolg: Als WijnAdmin weer opnieuw met de lagere Access versie wordt geopend heeft het programma een verkeerde reference en stopt ermee.

 

Voorbeeld: WijnAdmin wordt geinstalleerd (Access 2003 versie). Na installatie openen met Access 2010 gaat prima. Daarna openen met Access 2007 gaat niet meer.

 

Remedie: Open WijnAdmin opnieuw met de hogere versie (Access 2010 in het voorbeeld). of installeer het programma opnieuw (je krijgt dan weer de oorspronkelijke 2003-versie).