FAQ - Eerder gestelde vragen

 

Ik wil de gedownloade versie installeren maar ik krijg een foutmelding: 'WijnAdminX.exe is geen geldige Win32-toepassing'
Hoogstwaarschijnlijk is het bestand beschadigd tijdens de download. Controleer of de bestandsgrootte overeenkomt met de bestandsgrootte die op de website is vermeld. Remedie: opnieuw downloaden.

Sommige velden lijken te klein: ik zie de gegevens niet helemaal of i.p.v. een getal zie ik iets als E+22...
Dit is waarschijnlijk te verhelpen door de resolutie/lettergrootte iets te verhogen. Dit kan via het hoofmenu (instellingen).

Na het installeren weigert Microsoft Access het programma te openen omdat het niet wordt vertrouwd of geeft allerlei veiligheidswaarschuwingen
Een bekend probleem bij Access (met name bij Access 2003) is de zeer rigoureuze bescherming tegen (veronderstelde) malware. Daarom heeft WijnAdmin een veiligheidscertificaat. Ivm de de relatief hoge kosten is dit certificaat niet gevalideerd door één van de organisaties die zich daarmee bezighouden, maar als het programma direct van www.wijnadmin.nl is gedownload kan dit certificaat worden vertrouwd. Helaas verloopt het importeren van deze certificaten importeert weinig intuïtief. In de helpfile onder "Problemen en ondersteuning' vind je onder 'Macro beveiliging' een handleiding voor Access 2003 tem 2013.

Kan ik WijnAdmin gebruiken op computers met meer dan één geïnstalleerde Access versie?.
Dat is mogelijk maar kan leiden tot problemen bij openen van het programma als deze Access-versies 'door elkaar' met WijnAdmin worden gebruikt. Meer hierover vind je in de helpfile.

Functioneert WijnAdmin ook onder Windows 7, 8 en 10?
Ja. WijnAdmin is inmiddels onder Windows 10 getest en werkt stabiel, maar problemen zijn nooit geheel uit te sluiten. Installatie van WijnAdmin kan overigens nooit kwaad: mocht het programma niet goed functioneren dan is het weer eenvoudig te verwijderen. Bij problemen wordt een email aan support@wijnadmin.nl op prijs gesteld.

Functioneert WijnAdmin ook onder 64 bit versies van Microsoft Access (Office)?
Nee, nog niet. 64bits versies van Office hebben niet meer functionaliteit dan 32 bit versies, maar omdat het aantal ervan langzaam toeneemt zal WijnAdmin hiervoor te zijner tijd geschikt worden gemaakt. NB: WijnAdmin functioneeert goed onder Windows 64 bit versies waarop Office 32 bit draait!

Functioneert WijnAdmin ook onder Access 2013?
Ja. WijnAdmin is getest met Access 2003 tem Access 2013. Onder Access 2016 (Office365) werkt WijnAdmin waarschijnlijk zonder problemen maar Access 2016 wordt nog niet officieel ondersteund.

Komt er ooit een app voor Android of de Ipad?
Nee. Dit zou veel moeite en capaciteit vergen die beter in de ontwikkeling van het programma zelf kunnen worden gestopt.

Ik wil een eerdere versie upgraden. Hoe moet dit?
De upgradeprocedure én de update procedure staat beschreven in de helpfile en is ook online HIER in te zien.

Wanneer komt er weer een nieuwe versie?
Gebruikers van WijnAdmin kunnen daar ook zelf invloed op uitoefenen door verbeteringsvoorstellen in te dienen. Hierop wordt serieus gereageerd. Ook het rapporteren van 'bugs' is zinvol, die worden over het algemeen snel verholpen met een programma update. Een nieuw hoofdversie wordt voorlopig niet voorzien; de laatste hoofdversie dateert van september 2013. Updates worden regelmatig uitgebracht en beperkte nieuwe functionaliteit wordt daarin 'meegenomen'.

WijnAdmin met Access 2003 of Access 2007. Is dat niet erg verouderd?
Nee. Nieuwere Access versies bieden vaak wel meer opties en functies en een verbeterde (en ook weer andere!) gebruikersinterface, maar dat is met name van belang als rechtstreeks met Access wordt gewerkt. Voor een gebruiker van WijnAdmin maakt het niets uit met welke Access versie het programma is ontwikkeld. Voordeel van deze benadering is dat WijnAdmin ook bruikbaar is met wat oudere versies - niet iedereen beschikt altijd over de (dure) nieuwste Office-suite.


© WijnAdmin - ARPA Software Design

Laatste aanpassing: 22 november 2015