FAQ


Ik wil de gedownloade versie installeren maar ik krijg een foutmelding: 'WijnAdminX.exe is geen geldige Win32-toepassing'

Hoogstwaarschijnlijk is het bestand beschadigd tijdens de download. Controleer of de bestandsgrootte overeenkomt met de bestandsgrootte die op de website is vermeld. Remedie: opnieuw downloaden.

Sommige velden lijken te klein: ik zie de gegevens niet helemaal of i.p.v. een getal zie ik iets als E+22...

Dit is waarschijnlijk te verhelpen door de resolutie/lettergrootte iets te verhogen. Dit kan via het hoofmenu (instellingen).

Na het installeren weigert Microsoft Access het programma te openen omdat het niet wordt vertrouwd of geeft allerlei veiligheidswaarschuwingen

Een bekend probleem bij Access is de (te) rigoureuze bescherming tegen (veronderstelde) malware. WijnAdmin heeft een veiligheidscertificaat maar i.v.m. de de relatief hoge kosten is dit certificaat niet gevalideerd door één van de organisaties die zich daarmee bezighouden. Als het programma direct van www.wijnadmin.nl is gedownload kan dit certificaat worden vertrouwd.
Het importeren van veiligheidscertificaten in Office verloopt weinig intuïtief. In de helpfile onder "Problemen en ondersteuning' vind je onder 'Macro beveiliging' een handleiding. Je kunt WijnAdmin ook starten met een speciaal script.

Vanaf juli 2021 wordt tijdens installatie van Wijnadmin de installatiefolder aangemerkt als vertrouwde lokatie (trusted location) waardoor WijnAdmin ook in runtime versies normaal kan worden geopend.

Kan ik WijnAdmin gebruiken op computers met meer dan één geïnstalleerde Access versie?

Dat is mogelijk maar kan leiden tot (kleine) problemen bij openen van het programma als deze Access-versies 'door elkaar' met WijnAdmin worden gebruikt. Meer hierover vind je in de helpfile.

Functioneert WijnAdmin ook onder Windows 7 en 8?

Ja. WijnAdmin is getest met al deze versies. Overigens ook onder Windows XP, maar gebruik van die Windowsversie wordt afgeraden uit veiligheidsoogpunt.
Installatie van WijnAdmin kan overigens nooit kwaad: mocht het programma niet goed functioneren dan is het weer eenvoudig te verwijderen.

Functioneert WijnAdmin ook onder 64 bit versies van Microsoft Access (Office)?

Nee, nog niet. 64bits versies van Office hebben niet meer functionaliteit dan 32 bit versies, behalve in bijzondere gevallen zoals o.a. heel grote spreadsheets in Excel. Microsoft adviseert dan ook om bij voorkeur de 32 bits Access versies te installeren om compatibiliteitskwesties te voorkomen.
Omdat de toepassing van 64bits Office toch langzaam toeneemt, zal in een volgende belangrijke update WijnAdmin ook in een 64 bit versie beschikbaar komen.
WijnAdmin functioneeert overigens prima onder Windows64 bit versies waarop Office 32 bit draait!

Functioneert WijnAdmin ook onder Access 2003?

Ja. WijnAdmin is getest met Access 2003 tem Access 2019 en Access 365.

Komt er ooit een app voor Android of de Ipad?

Nee. Dit zou veel moeite en capaciteit vergen die beter in de ontwikkeling van het programma zelf kunnen worden gestopt.

Ik wil een eerdere versie upgraden. Hoe moet dit?

Een upgrade vanaf versie 3 is vanaf versie 4,70 niet meer mogelijk. In bijzondere gevallen kan een wijnkelder versie 3 naar versie 4 worden opgewarrdeerd, neem daarvoor contact op met WijnAdmin Support.

Wanneer komt er weer een nieuwe versie?

Gebruikers van WijnAdmin kunnen daar ook zelf invloed op uitoefenen door verbeteringsvoorstellen in te dienen. Hierop wordt serieus gereageerd. Ook het rapporteren van 'bugs' is zinvol, die worden dan verholpen met een programma update. Een nieuwe hoofdversie wordt voorlopig niet voorzien. Updates worden met onregelmatige tussenpozen uitgebracht en beperkte nieuwe functionaliteit wordt daarin 'meegenomen'.

WijnAdmin vanaf Access 2007. Is dat niet erg verouderd?

Nee, zeker niet. Nieuwere Access versies bieden vaak meer opties en functies en een verbeterde (en ook weer andere!) gebruikersinterface, maar dat is alleen van belang als rechtstreeks met Access wordt gewerkt. Voor een gebruiker van WijnAdmin maakt het niets uit met welke Access versie het programma samenwerkt, of dit nu Access 2007 of Access 2019 is.
Voordeel van deze benadering is dat WijnAdmin ook bruikbaar is met wat oudere versies - niet iedereen beschikt altijd over de (dure) nieuwste Office-suite.