FAQ - Eerder gestelde vragen


Ik wil de gedownloade versie installeren maar ik krijg een foutmelding: 'WijnAdminX.exe is geen geldige Win32-toepassing'
Hoogstwaarschijnlijk is het bestand beschadigd tijdens de download. Controleer of de bestandsgrootte overeenkomt met de bestandsgrootte die op de website is vermeld. Remedie: opnieuw downloaden.

Sommige velden lijken te klein: ik zie de gegevens niet helemaal of i.p.v. een getal zie ik iets als E+22...
Dit is waarschijnlijk te verhelpen door de resolutie/lettergrootte iets te verhogen. Dit kan via het hoofmenu (instellingen).

Na het installeren weigert Microsoft Access het programma te openen omdat het niet wordt vertrouwd of geeft allerlei veiligheidswaarschuwingen
Een bekend probleem bij Access (met name bij Access 2003) is de (te) rigoureuze bescherming tegen (veronderstelde) malware. WijnAdmin heeft een veiligheidscertificaat maar i.v.m. de de relatief hoge kosten is dit certificaat niet gevalideerd door één van de organisaties die zich daarmee bezighouden. Als het programma direct van www.wijnadmin.nl is gedownload kan dit certificaat worden vertrouwd.
Het importeren van veiligheidscertificaten in Office verloopt weinig intuïtief. In de helpfile onder "Problemen en ondersteuning' vind je onder 'Macro beveiliging' een handleiding. Je kunt WijnAdmin ook starten met een speciaal script.

Kan ik WijnAdmin gebruiken op computers met meer dan één geïnstalleerde Access versie?
Dat is mogelijk maar kan leiden tot (kleine) problemen bij openen van het programma als deze Access-versies 'door elkaar' met WijnAdmin worden gebruikt. Meer hierover vind je in de helpfile.

Functioneert WijnAdmin ook onder Windows 7, 8 en 10?
Ja. WijnAdmin is getest met al deze versies. Installatie van WijnAdmin kan overigens nooit kwaad: mocht het programma niet goed functioneren dan is het weer eenvoudig te verwijderen. Bij problemen wordt een email aan support@wijnadmin.nl op prijs gesteld.

Functioneert WijnAdmin ook onder 64 bit versies van Microsoft Access (Office)?
Nee, en dat zal waarschijnlijk ook niet gebeuren. 64bits versies van Office hebben niet meer functionaliteit dan 32 bit versies. Ook Microsoft adviseert meestal om de 32 bits Access versies te installeren om tal van compatibiliteitskwesties te voorkomen. NB: WijnAdmin functioneeert prima onder Windows 64 bit versies waarop Office 32 bit draait!

Functioneert WijnAdmin ook onder Access 2013?
Ja. WijnAdmin is getest met Access 2003 tem Access 2016 en recent Access 365.

Komt er ooit een app voor Android of de Ipad?
Nee. Dit zou veel moeite en capaciteit vergen die beter in de ontwikkeling van het programma zelf kunnen worden gestopt.

Ik wil een eerdere versie upgraden. Hoe moet dit?
De upgradeprocedure én de update procedure staat beschreven in de helpfile. Je vindt HIER een korte uitleg.

Wanneer komt er weer een nieuwe versie?
Gebruikers van WijnAdmin kunnen daar ook zelf invloed op uitoefenen door verbeteringsvoorstellen in te dienen. Hierop wordt serieus gereageerd. Ook het rapporteren van 'bugs' is zinvol, die worden dan verholpen met een programma update. Een nieuwe hoofdversie wordt voorlopig niet voorzien; de laatste hoofdversie dateert van maart 2019. Updates worden met onregelmatige tussenpozen uitgebracht en beperkte nieuwe functionaliteit wordt daarin 'meegenomen'.

WijnAdmin met Access 2003 of Access 2007. Is dat niet erg verouderd?
Nee, in het geheel niet. Nieuwere Access versies bieden vaak meer opties en functies en een verbeterde (en ook weer andere!) gebruikersinterface, maar dat is alleen van belang als rechtstreeks met Access wordt gewerkt. Voor een gebruiker van WijnAdmin maakt het niets uit met welke Access versie het programma samenwerkt. Voordeel van deze benadering is dat WijnAdmin ook bruikbaar is met wat oudere versies - niet iedereen beschikt altijd over de (dure) nieuwste Office-suite.