Eerste installatie

Installatie van Wijnadmin verloopt menugestuurd. Je kunt zelf een installatiefolder kiezen. Kies niet de Programmafolder maar een eigen folder waarin je met volledige rechten kunt schrijven.

Waarschuwingen tijdens installatie

Tijdens de installatie worden z.g. scripts uitgevoerd. Sommig virusscanners geven dan een waarschuwing. Ook virussen en trojans maken namelijk vaak gebruik van scripts.
Schakel een virusscannner zo nodig tijdelijk (!) uit. Als U twijfelt kunt U de actie van het programma natuurlijk weigeren of onderbreken, maar controleer dan wel de goede werking van het programma.

Na de installatie

Als na installatie openen van WijnAdmin wordt geblokkeerd door Access, lees dan HIER onder 'veiligheidswaarschuwingen' hoe je dat kunt verhelpen.

Verwijderen

Verwijder WijnAdmin met de optie 'verwijder programma' van Windows.. De installatiefolder met de wijnbestanden kan ook handmatig worden verwijderd, maar er blijven dan wat systeembestanden achter (kan geen kwaad). Files en folders die na de installatie zijn aangemaakt en achter blijven (backups) kunnen zonder probleem handmatig worden verwijderd.

Wat wordt er geinstalleerd