Installatie

Installatie van Wijnadmin verloopt menugestuurd. Je kunt zelf een installatiefolder kiezen. Denk eraan dat in deze folder met volledige rechten geschreven moet kunnen worden. Controleer dit bij twijfel!
Let op de aanwijzingen tijdens de installatie. Installeer WijnAdmin NIET in de Windows Programmafolder.

Waarschuwingen tijdens installatie

Tijdens de installatie worden z.g. scripts uitgevoerd. Sommig virusscanners geven een waarschuwing als er 'scripts' worden uitgevoerd door een (nog) niet daarvoor geautoriseerd programma. Ook virussen en trojans maken namelijk vaak gebruik van scripts. Zo'n waarschuwing luidt dan bijvoorbeeld: "suspiciousscripting" of "verdacht VBA script".
Ook als het wijnprogramma folders en dergelijke aanmaakt, kan een script-waarschuwing worden gegeven. In dat geval is er dus naar alle waarschijnlijkheid geen sprake van een virus of iets dergelijks. Als U twijfelt kunt U de actie van het programma natuurlijk weigeren of onderbreken, maar controleer dan wel de goede werking van het programma.

Na de installatie

Als na installatie openen van WijnAdmin wordt geblokkeerd door Access, lees dan HIER onder 'veiligheidswaarschuwingen' hoe je dat kunt verhelpen.

Verwijderen

Verwijder WijnAdmin met de optie 'verwijder programma' van Windows.. De installatiefolder met de wijnbestanden kan handmatig worden verwijderd, maar er blijven dan wat systeembestanden achter (kan geen kwaad). Files en folders die na de installatie zijn aangemaakt en achter blijven (backups) kunnen zonder probleem handmatig worden verwijderd.