WijnAdmin - Updates en upgrades

De downloadversie van WijnAdmin kan worden gebruikt voor nieuwe installaties en voor updates. Het installatiepakket kan hier worden gedownload.

Updates en upgrades kunnen alleen worden aangebracht door gebruikers die WijnAdmin hebben geregistreerd, dus NIET in de evaluatieversie.

Zorg altijd voor een recente backup van de wijnkelder ( = het bestand met de naam: wijnadminX_wijnkelder.mdb). Dat kan eenvoudig via de optie Backup van het hoofdmenu.

Advies: verwijder voor een update eerst de huidige programmaversie (via Windows ´verwijder programma´). Alle eigen bestanden zoals de wijnkelder blijven gewoon staan!
Installeer dan de nieuwe versie in dezelfde folder.

Wat gebeurt er tijdens een update:

  • Het programma wordt vervangen door de nieuwe versie.

  • Als een vorige wijnkelder wordt aangetroffen, wordt deze in gebruik genomen. Anders wordt een nieuwe (lege) wijnkelder geopend.

  • Met een updatebestand dat deel uitmaakt van de nieuwe installatie wordt de oude wijnkelder automatisch na openen bijgewerkt (in de eerder ingevoerde wijnkeldergegevens wordt natuurlijk niets gewijzigd).

  • een update maakt gebruik van de bestaande licentie(file) en alle bestaande log- en backupbestanden, mits die in de installatiefolder staan. Zo niet, dan worden nieuwe folders en bestanden aangemaakt. Zet deze folders dus eventueel zelf over als de folder verschilt!