Over versies, updates en upgrades

Algemeen

Regelmatig worden nieuwe versies van het programma ter beschikking gesteld. Reden voor een update is het verhelpen van 'bugs' (fouten in het programma) , het verbeteren van bestaande functies en het toevoegen van beperkte nieuwe functionaliteit. Een upgrade (nieuwe hoofdversie) bevat meer nieuwe functies. Updates met een identiek hoofdnummer zijn altijd gratis voor geregistreerde gebruikers. Bestaande gebruikers kunnen een upgrade registreren tegen een gereduceerd tarief.Meer informatie over updates en upgrades? Klik hier.


Nummering van versies

Iedere versie van WijnAdmin heeft een versienummer bestaande uit een hoofdnummer en een tweecijferig volgnummer plus een taalaanduiding (NL). Het versienummer is zichtbaar in het hoofdmenu. Voorbeelden van versienummers:

  • 4.01 Dit is hoofdversie 4, versienummer 01
  • 4.02 Dit is de eerstvolgende update
  • 5.00 Dit is een nieuwe hoofdversie met nieuwe functies en mogelijkheden
Soms heeft een versie meerdere ´builds´. Zo´n build bevat kleine aanpassingen die de functie van het programma niet wezenlijk veranderen. Een update naar een nieuwere build is dan ook niet mogelijk.

Wat is er nieuw in een versie?

Alle versies van WijnAdmin zijn opgenomen in een versielijst, die tijdens installatie in de programmafolder wordt geplaatst. Ook hier is de versielijst in te zien.