Wijnadmin downloadpagina


WijnAdmin versie 4.81 build 2 (circa 30 Mb). Juli 2022, zie de versielijst.

download_wijnadmin

Deze download is een installatiebestand (exe) voor Windows t.e.m. versie 11 en is geschikt voor een nieuwe installatie en voor het uitvoeren van updates. De update-procedure staat beschreven in de helpfile.
Is Microsoft Access niet op je computer geïnstalleerd of je hebt een 64 bits Office versie, lees dan eerst de toelichting.

Runtime versie

Een runtime versie is een versie van Access waarmee je zonder beperkingen programma's kunt openen en uitvoeren, maar niet zelf databases ontwerpen. Als je niet beschikt over een versie van Microsoft Access, kun je eerst een Access runtime versie downloaden en installeren en daarna WijnAdmin installeren en gebruiken.

Je kunt hieronder zelf een runtime versie kiezen. Alle op deze website beschikbare runtime packages zijn de officiële Microsoft versies en zijn getest met Wijnadmin. Al deze runtime versies zijn kostenloos en licentievrij.

Een Access runtime hoef je natuurlijk maar een keer te installeren. Je kunt altijd de geïnstalleerde runtime de-installeren en/of vervangen door een andere versie.

Installeer geen runtime versie als Access al op je computer is geïnstalleerd.

Klik HIER om een Access runtime versie te selecteren en te downloaden.
Je kunt runtime versies ook downloaden van het Microsoft Download Center

Access32 of 64 bit

Microsoft adviseert voor vrijwel alle toepassingen een 32 bits Office programma. Alleen voor uitzonderlijke toepassingen (bijvoorbeeld enorm grote Excel spreadsheets) is 64 bits Office geschikter. WijnAdmin werkt voorlopig ALLEEN met 32 bits Access versies. Voor een volgende hoofdversie is een 64 bits versie voorzien.
Download en installeer voor WijnAdmin dus voorlopig alleen 32 bits runtime versies!

Installeer nooit 64bits en 32 bits versies van Office naast elkaar.

Om een misverstand te voorkomen: je kunt 32-bits programma's waaronder Office prima installeren op een 64 bits Windows besturingssysteem


Zie de versielijst voor programmawijzigingen.

Zie de FAQ voor andere vragen.